KÜTAHYA / SİMAV - Simav Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eyl

Okul psikolojik danışmanımız Onur Kocaman tarafından 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik sağlıklı yaşam konulu seminer verildi.

Eyl

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı sınıf veli toplantılarımızı gerçekleştirdik.Toplantıda; Covid 19 salgın hastalık sürecinde veli psikososyal eğitimi , sınıf geçme , devam devamsızlık , okul kuralları ve kılık kıyafet konusulda dikkat edilmesi gereken bilgiler verildi.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı okul açılış töreni 06.09.2021 tarihinde saat 9.00 da okul bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilmiştir. Tören bitiminde öğrenciler , sınıf öğretmenlerinin eşliğinde sınıflarında ders başı yapmışlardır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Eyl

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Genelgeleri Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler çerçevesinde okulumuzda temizlik ve dezenfekte uygulaması yapılmış olup öğrenci kitaplarımız öğrencilerimizin sıralarına yerleştirilmiştir.

Eyl

Salgın hastalık sonrası psikolojik sağlamlığı güçlendirmek ve öğrencilerin okula uyumunu desteklemek için rehber öğretmenlerimiz Ramazan Yolcu ve Onur Kocaman tarafından öğretmen oturumu semineri gerçekleştirilmiştir.

Tem

01.07.2021 tarihinde öğretmenlerimiz ile sabah kahvaltısı yapılmıştır. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz tüm idareci ve öğretmenleriyle eğitimde iyi örnekleri yerinde görmek adına, Bursa ilinde bulunan proje okullarına ziyarette bulunduk.

Haz

21.06.2021 tarihinde okulumuz biyoloji öğretmeni Ramazan Demir tarafından öğretmenlerimize afet farkındalık eğitimi verildi.

Haz

Okul tanıtımı kapsamında Simav, Şaphane, Pazarlar, Hisarcık, Emet, Aslanapa, Çavdarhisar, Demirci, Selendi, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde bulunan ortaokullara tanıtım ekiplerimizce ziyaretler gerçekleştrilmiştir.

Ekm

Okulumuzda kts etkinliği kapsamında Hitabet mesleki uygulama dersinde, öğrencilere mescidde vaaz vermeleri sağlanmıştır. Kul hakkı, merhametin önemi, namaz ve tesettür gibi konularda vaaz veren öğrencilerimiz aynı zamanda akran eğitimini de sağlamış bulunmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimizin ahlaki davranış ve tutumlarında değişim sağlanması amaçlanmış olup, sonucundan da olumlu dönüt alınmıştır.

Ock

Ne yazık ki yaşamakta olduğumuz salgın nedeniyle uzunca bir süredir İstiklal Marşı'mızı okul bahçelerimizde, öğrencilerimizle hep bir ağızdan okuyamıyoruz.

Bu nedenle, bu özlemi bir nebze olsun giderebilmek adına, 18 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da, ilimizdeki tüm okullarımızda bayrak töreni eşliğinde İstiklal Marşı'mız çalındı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz de evlerinden ya da bulundukları yerlerden eşlik ettiler.

Biz de Simav Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak; yönetici, öğretmen ve görevlilerimizle birlikte bayrak töreni gerçekleştirip, İstiklal Marşı'mızı coşkuyla okuduk.

Ock

Okul rehberlik servisimiz tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik test çözme teknikleri ve zaman yönetimi konulu seminer çalışması yapılmıştır.

Tem

Mrt

Öğrencilerimize okulumuz BTR öğretmeni Berkan SAĞLAM tarafından "EBA Akademik Destek" bilgilendirme çalışması yapıldı.